Drentse culturele sector opent deuren voor senioren

EMMEN – De actiemaand Gekleurd Grijs in Actie! vindt dit jaar in september plaats. Senioren kunnen de hele maand bij tal van culturele organisaties speciale activiteiten volgen. De actiemaand valt samen met de Drentse Uitmaand, met allerlei culturele festiviteiten voor jong en oud. 

De senioren in de provincie hebben, vanwege corona, anderhalf jaar weinig cultureels kunnen ondernemen. De culturele sector ontvangt ze weer met open armen met workshops muziek, theater, dans en beeldende kunst, tentoonstellingen en voorstellingen. Ook in Emmen is van alles te doen. Op de website www.gekleurdgrijs.nl zijn data, tijden en prijzen van alle activiteiten te vinden.
De actiemaand begint op 1 september in het dorpshuis van Exloo met een voorleesmiddag door Hennie Stokker-Stadman. Stokker is verbonden aan het Huus van de Taol en schrijft en dicht in het Drents over haar leven. In Drenthe zijn ook tal van lees- en luisterclubs klassieke muziek en kunstgeschiedenis. 16 september kon in de Bibliotheek Emmen op een laagdrempelige manier kennis gemaakt worden met deze clubs.

NO-LABEL figurentheater & dans organiseert op 15 september in de Holtingerhof in Emmen een dansworkshop voor deelnemers met en zonder fysieke beperking. In Borger zijn senioren op verschillende data welkom voor een workshop sieraden maken bij Hunebedcity of een creatieve middag met de hele familie in atelier Anko.Linda Dijkstra laat deelnemers ongebruikte kleding omtoveren tot een nieuwe gaderobe in de Ontmoetingskerk in Sleen en in woonwijkcentrum Holdert in Emmen kon een kleurrijk bloemstuk worden gemaakt. Het Hunebedcentrum in Borger biedt grootouders en hun kleinkinderen een interactieve speurtocht.

Via De Zuidenvelder