Drentse jongeren denken mee over zomeractiviteiten

EMMEN – Drentse jongeren gaan meedenken over activiteiten die deze zomer kunnen worden georganiseerd.

36 procent van de Drentse jongeren vindt dat er onvoldoende te doen is in de zomer. Dat blijkt uit een enquête die is ingevuld door 1.034 Drenten tussen de 12 en 25 jaar. Het liefst willen jongeren meer activiteiten doen met leeftijdsgenoten in de buurt. Sporten vindt bijna tweederde van de jongeren de leukste activiteit.  

Er is een uitvraag gedaan onder jongeren om hun ideeën te verzamelen voor een zomerprogramma. Hiermee sluiten de activiteiten beter aan op de behoefte. Ook is bij organisaties die actief zijn op het vlak van sport, cultuur en het sociaal domein geïnventariseerd wat mogelijke activiteiten kunnen zijn. Meer dan de helft van de Drentse jongeren had behoefte aan activiteiten in de zomervakontie. Een kwart denkt graag mee over een zomerprogramma. De meeste jongeren willen graag iets met sport doen in de zomervakontie (65 procent), 53 procent wil ontspannen & chillen, 49 procent wil anderen ontmoeten en iets sociaals doen, 44 procent vindt iets met muziek belangrijk en 33 procent doet graag iets met spel en gamen. Tweederde van de jongeren wil graag actief zijn met leeftijdsgenoten. 

Gedeputeerde Hans Kuipers: ,,Maar liefst 175 jongeren hebben aangegeven betrokken te willen zijn bij de organisatie van activiteiten. Hier maken we graag gebruik van. Vorig jaar ontstond tijdens de coronapandemie het idee om samen met jongeren een programma te maken met daarin leuke activiteiten tijdens de vakontie. Vanaf dit jaar zorgen we samen met gemeenten en partners dat er elke zomervakontie activiteiten voor en door jongeren zijn. Samen werken we aan een levendig en sociaal Drenthe.” 

Via De Zuidenvelder

Reizen Laos