Drentse Theaters nodigen jongeren uit

DRENTHE – De vier grote theaters in Drenthe willen meer jongeren aan zich binden en hebben daarom de handen ineengeslagen. 

Aan de hand van jongerenpanels gaan de Drentse Theaters samen met deze doelgroep aan de slag om het theater tot een nog interessantere ontmoetingsplek voor ze te maken. De jongeren zullen meedenken, programmeren en organiseren in het theater van hun keuze. 

Jongeren enthousiasmeren
In december gaan de jongerenpanels van start. De vier theaters gaan in gesprek om theaterbezoek voor deze leeftijdsgroep aantrekkelijker te maken en tieners te enthousiasmeren om vaker het theater te bezoeken. Voor de lancering van dit jongerenplatform werken de vier theaters ook samen met de Proeftuin van We the North. Hierin werd breed onderzoek gedaan naar het interesseren van nieuwe doelgroepen (niet-bezoekers) voor theaterbezoek. De provincie Drenthe ondersteunt de ontwikkeling van de jongerenpanels.

Nieuw programma in 2022
De theaters en jongerenpanels gaan in onderlinge gesprekken inzoomen op de interesses, wensen en behoeften van de jongeren. Gezamenlijk werd gekeken naar nieuw of aangepast aanbod. De theaters willen hiermee dat wat leeft bij jongeren meer ruimte geven in het theaterprogramma. Er werd een plan gevormd én uitgevoerd in aanloop naar de zomer van 2022.

Voor de jongeren die onderdeel worden van het panel belooft het een bijzondere ervaring te worden. Zij krijgen een inkijkje in het reilen en zeilen van de theaters, kunnen hun eigen ideeën inbrengen en krijgen de kons om hun eigen plannen tot uitvoering te brengen onder de vleugels van het theater. Het doel is dat het panel straks bestaat uit minimaal zeven jongeren per theater.

Jongeren tussen de 12 en 16 jaar kunnen zich aanmelden via www.drentsetheaters.nl.