‘Drop je knife en doe wat met je life’ ook in Midden-Groningen

MUNTENDAM – Ook Midden-Groningen zal in de Week van de Veiligheid deelnemen aan de landelijke inleveractie van wapens, met de nadruk op steekwapens.

Met de inleveractie ‘Drop je knife en doe wat met je life’ worden vooral jongeren van 12 tot 25 jaar aangemoedigd hun wapen in te leveren. De Week van de Veiligheid vindt plaats van 11 tot en met 17 oktober. Onder andere met posters, commercials, posts op social media, advertenties en persoonlijk contact op scholen en met jongerenwerkers worden jongeren aangespoord afstand te doen van messen en andere steekwapens. 

‘Niet normaal’

,,Wapens horen niet thuis in onze samenleving. Dat is niet de manier waarop we conflicten willen oplossen”, zegt burgemeester Adriaan Hoogendoorn. ,,De laatste jaren zien we echter dat vooral het steekwapengebruik toeneemt, vooral onder jongeren en jongvolwassenen. Dat is een buitengewoon ernstige en zorgelijke ontwikkeling. Daarom is het belangrijk dat er ook in onze gemeente aandacht is voor dit thema. Het is niet normaal om steekwapens bij je te dragen en dat moet ook vooral niet normaal worden! Met de inleveractie maken we bovendien onze gemeente weer een stukje veiliger.” 

Tijdens de inleverweek kunnen wapens ingeleverd worden bij het politiebureau in Hoogezand. Het inleveren van de wapens gebeurt anoniem in een inleverton. Er is daarnaast geen risico op straf voor het in bezit hebben van een wapen.

Via De Koerier