Duits-Nederlands leerplatform voor scholen in de grensstreek

EMMEN – Voor basisscholen in de Duits-Nederlandse grensstreek komt er een nieuw digitaal Duits-Nederlands leerplatform: ‘Digi+’. Vanaf volgende week is het beschikbaar.

Digi+ kon worden gebruikt door basisschoolleerlingen van groep 5 en 6 in Nederland en leerlingen van Klasse 3 en 4 in Duitsland. Het lesboekvervangende platform laat leerlingen kennismaken met de thema’s natuur en geschiedenis. Tegelijk komen leerlingen in aanraking met de buurtaal en de buurcultuur. Leerlingen leren daarbij nieuwe woorden, zinnen en uitdrukkingen in de buurtaal. Al het materiaal is te lezen én te beluisteren. 

De filmpjes die op het leerplatform te zien zijn, kunnen in beide talen en met ondertiteling worden bekeken. De Nederlandse Lieke en de Duitse Max, twee virtuele figuren, begeleiden leerlingen tijdens het werken aan interactieve opdrachten zoals woordzoekers, memoryspelletjes en experimenten. Daarnaast vertellen ze leuke weetjes over de buurtaal en -cultuur.

Digi+ is ontwikkeld door NHL Stenden Hogeschool en de Universität Münster op initiatief van de Eems Dollard Regio. Meer informatie is te vinden op buurenstreektaalonderwijs.com/digi-nederlands.

Via De Zuidenvelder

Reizen Laos