‘Een trein naar niemandsland’ op één in Drentse uitvaart Top 10

BEILEN – ‘Een trein naar niemandsland’ van Frans Bauer was vorig jaar het meest gedraaide nummer op uitvaarten in Drenthe. Dat blijkt uit onderzoek van Monuta.

Uitvaartverzorger Monuta stelt jaarlijks een top tien samen van populaire nummers op uitvaarten. In de nationale hitlijst kwam ‘Roller Coaster’ van Danny Vera op stip binnen op nummer 5. De top drie is sinds 2016 dezelfde, maar het was wel stuivertje wisselen. Bauer stootte met ‘Een trein naar niemandsland’ door naar de derde plaats, waar hij Claudia de Breij met ‘Mag ik dan bij jou’ verdrong. 

In Drenthe staat het nummer van Bauer stevig op één. De tweede plek in deze provincie is voor ‘Time to say goodbye’ van Andrea Bocelli & Sarah Brightman. Op de derde plek staat ‘Zwevend naar ’t geluk’ van Emmenaar Jannes, gevolgd door ‘Ave Maria’ (diverse uitvoeringen). Een gedeelde vijfde plek is er voor ‘‘t Het nog nooit zo donker west’ van Ede Staal en ‘Waarheen, waarvoor’ van Mieke Telkamp.

Berny Metselaar van Monuta in Beilen weet als geen ander hoe belangrijk de muziek bij een uitvaart is. ,,Wanneer de voorkeur voor uitvaartmuziek bij leven is besproken of vastgelegd, kon dit rust geven voor nabestondenden. Toch blijven er vragen. Hoeveel en welke nummers kunnen ze afspelen? Kan de lokale band live muziek verzorgen? De uitvaartverzorger kon adviseren’’, aldus Metselaar, die op dit gebied ruime ervaring had.

Om de Monuta uitvaartmuziek Top 10 samen te stellen zijn bijna 3.300 muzieknummers geanalyseerd die in 2020 zijn afgespeeld bij afscheidsdiensten van Monuta. Live muziek en kerkmuziek zijn niet meegenomen in de analyse. 

Via De Veldenkrant

Reizen Laos