Eerste Ready2Race Ronde van Zuidlaren smaakt naar meer

ZUIDLAREN – In Zuidlaren werd zondag voor het eerst sinds jaren weer een wielerevenement gehouden. De Ready2Race Ronde van Zuidlaren smaakt naar meer.

Het initiatief om de wielerronde van Zuidlaren weer op de kalender te zetten is afkomstig van leden van wielervereniging Cycling Buffels. Zij wilden een laagdrempelig wielerevenement organiseren waaraan iedereen op zijn of haar eigen niveau kon deelnemen. ,,Er worden in de regio verschillende wielercriteriums gehouden, maar die zijn alleen voor de betere wielrenners”, zegt Mathijs Höster namens de vereniging. ,,Wij wilden juist een evenement organiseren met verschillende niveaugroepen: van klasse 5 tot en met klasse 1 en de hoofdklasse. Daarmee spreken we een brede doelgroep aan.”

Het concept werd omarmd door wielerploeg Jumbo-Visma. Daarmee was de eerste Ready2Race Ronde van Zuidlaren zondag een feit. Aan de wedstrijd namen in totaal zo’n 140 wielrenners en wielrensters deel. Mathijs Höster was namens Cycling Buffels niet alleen betrokken bij de organisatie van de wielerronde; hij was ook één van de deelnemers, in klasse 2. Daarin kwam hij als 22e over de streep. ,,Het was een zwaar en uitdagend parcours”, blikt Höster terug. ,,Met onder andere een paar klinkerwegen en twee 180-gradenbochten. Het was onmogelijk om op dit parcours de overwinning te stelen. De sterkste won.”

Volgens Höster is er zondag een goede basis gelegd om op voort te borduren. Als het aan hem ligt, krijgt de Ready2Race Ronde van Zuidlaren dan ook zeker een vervolg. ,,Hopelijk kunnen we volgend jaar richting de 200 deelnemers.”