Eindvoorstelling ‘Narnia’ van het Danskwartier online in première

De dansers van het Danskwartier nemen het (online) publiek mee naar het magische Narnia. (foto Jaap Menses)

De dansers van het Danskwartier nemen het (online) publiek mee naar het magische Narnia. (foto Jaap Menses)

ZUIDLAREN – De voorstelling ‘Narnia’ van het Danskwartier uit Zuidlaren gaat komend weekend online in première.

De opnames van deze dansfilm hadden nogal wat voeten in aarde. Vorig jaar juni had de show al gedanst moeten worden in theater De Nieuwe Kolk in Assen. Vanwege de coronacrisis werd dit uitgesteld naar juni 2021. Toen bleek dat theatervoorstellingen nog altijd zwaar gebonden zouden zijn aan coronamaatregelen koos Christel Kroese, eigenaresse van het Danskwartier, voor een andere weg. De voorstelling werd omgevormd tot een film: de opnames zouden in de buitenlucht plaatsvinden en de regie, opnames en choreografieën gingen op de schop. Kroese: ,,Alles leek op rolletjes te lopen, totdat de avond voor het opnameweekend plotseling onweer werd voorspeld op zaterdagmorgen. Onweer en regen is wel het laatste wat je wilt hebben wanneer je met dans en camera’s in de weer bent.”

Door de inzet van het bevlogen team achter het Danskwartier en de flexibiliteit van de gemeente Tynaarlo werd er in de nacht vóór de opnames nog een nieuwe binnenlocatie geregeld. Het resultaat is een twee uur durende show waarbij alle leerlingen van de dansschool onderdeel uitmaken van een eigen bewerking van het prachtige verhaal van Narnia. De kinderen Peter, Suzan, Edmund en Lucy worden vanwege het uitbreken van de oorlog naar het landhuis gestuurd van hun oom – een professor – en zijn huishoudster. Per ongeluk ontdekken ze daar een magische kast. Achter deze kast ligt Narnia. Narnia is een sprookjeswereld vol fabeldieren waar het altijd sneeuwt en koud is omdat de vreselijke witte heksen er de scepter zwaaien. Wanneer één van de heksen dan ook nog eens bedenkt om de lieve faun Tumnus in steen te veranderen, is de maat voor de kinderen vol. Met de hulp van meneer en mevrouw Bever vinden ze de koning van het dierenrijk: Aslan. Na een heftige strijd weten de helden de heksen te verslaan en worden Tumnus en alle andere versteende dieren terug veranderd. Als dank worden de kinderen gekroond tot koningen en koninginnen van Narnia.

De voorstelling is vanaf aanstondende vrijdag 18.00 uur online beschikbaar via de website van het Danskwartier: https://danskwartier.nl/shop/. De film is beschikbaar achter verschillende betaallinkjes. Zo hoopt de dansschool de voorstelling beschikbaar te maken voor iedereen die deze wil zien en is er ook een manier gevonden om de gemiste inkomsten van de kaartverkoop te compenseren. In alle gevallen ontvangt de bezoeker direct een link naar de eindvoorstelling.

Met het online premièreweekend komt het veelbewogen dansseizoen van het Danskwartier ten einde en start de zomervakontie. Op woensdag 1 september werd het nieuwe dansseizoen ingeluid met een open dag met gratis workshops. Op maandag 6 september start het nieuwe danslesrooster.

Reizen Laos