Els Veltheer start praktijk voor psychotherapie in Donderen

Els Veltheer start deze week in Donderen haar Praktijk voor Psychotherapie. (foto Hellen Sandburg)

Els Veltheer start deze week in Donderen haar Praktijk voor Psychotherapie. (foto Hellen Sandburg)

DONDEREN – Els Veltheer opent deze week in Donderen haar Praktijk voor Psychotherapie.

Na jaren actief te zijn geweest als violiste had Veltheer besloten de post-HBO-opleiding tot integratief psychotherapeut te gaan doen. Een integratief psychotherapeut begeleidt mensen die hulp zoeken omdat zij moeilijkheden ervaren in het omgaan met anderen of met bepaalde situaties in het dagelijks leven. Vaak komt dit doordat zij niet weten hoe zij volledig zichzelf kunnen zijn in een gezonde relatie met de omgeving.

Een integratief psychotherapeut maakt gebruik van verschillende therapievormen en technieken om de cliënt te kunnen bieden wat hij nodig had. Veltheer: ,,Ik heb nog een aantal studiejaren te gaan voordat ik afgestudeerd therapeut ben, maar inmiddels ben ik zover dat ik vanaf september kon starten als counselor. Counseling is een kortdurende, oplossingsgerichte manier van begeleiden. In een tiental sessies leert de cliënt door zelfonderzoek zijn eigen gedrag kennen, mogelijke oplossingen te bedenken om het gestelde doel te behalen en deze in het dagelijks leven toe te passen.”

Counseling kon bijvoorbeeld uitkomst bieden voor mensen die geen fouten durven te maken, het moeilijk vinden om ‘nee’ te zeggen of veel stress ervaren. Veltheer begeleidt in haar splinternieuwe praktijk volwassenen van 18 jaar en ouder. ,,Omdat ik in opleiding ben vindt de counseling plaats onder supervisie van Academie Vesta. Daarmee is de kwaliteit van de counseling gegarandeerd. Voor de eerste drie cliënten is de begeleiding gratis, daarna zullen de tarieven gereduceerd zijn zolang ik in opleiding ben. Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen contact met mij opnemen via welkom@psychotherapieveltheer.nl.”

Meer informatie is te vinden op www.psychotherapieveltheer.nl.