Emmen gaat deze winter OnderNul

EMMEN – Emmen gaat van 26 november tot en met 9 januari ‘OnderNul’. In deze periode vinden in het centrum verschillende publieksevenementen plaats. ‘OnderNul’ is het overkoepelende thema.

Naast de bekende jaarlijkse winterevenementen als Wildnights (Wildlands) en de ijsbaan op het Raadhuisplein (NoLimits) haken deze keer ook andere organisatoren aan. Zo maakt ook ChinaLights deel uit van OnderNul en doen ook de winkeliers van Emmen Vlinderstad mee. 

Wethouder Guido Rink: ,,We vinden het belangrijk om ook in de winterperiode een aantrekkelijk aanbod van evenementen te hebben voor onze inwoners en ook voor bezoekers van buiten Emmen. We zijn blij met de samenwerking met de drie organisatoren van de grote winterevenementen. Door afzonderlijke evenementen met elkaar te verbinden in ‘OnderNul’ kunnen we de herkenbaarheid vergroten. Op deze manier is het mogelijk dat zoveel mogelijk mensen binnen en buiten Emmen weten wat hier allemaal te doen is in de winter”. 

OnderNul 

Het idee van OnderNul is een winterevenement te organiseren waarin van alles te beleven is voor jong en oud op het gebied van educatie en geschiedenis, kunst en cultuur, sport en welzijn, vermaak en vertier. Lokale ondernemers zorgen voor de verdere invulling van ‘OnderNul’. De komende periode zal steeds meer duidelijk worden over de invulling van de evenementen.

Tijdens de afgelopen coronaperiode lag het werk van veel evenementenorganisatoren stil. Ook de horeca en detailhandel hebben het zwaar gehad. De gemeente Emmen wil met de evenementen deze ondernemers de kons geven te zorgen voor extra inkomsten na een moeilijke periode. Het is de bedoeling om van dit winterevenement een jaarlijks terugkerend spektakel te maken. Inmiddels is de speciale website www.emmen-ondernul.nl gelanceerd.

Via De Zuidenvelder