Emmen gaat op 27 rotondes ruimte voor reclame bieden

EMMEN – Bedrijven kunnen binnenkort op 27 gemeentelijke rotondes in Emmen reclame gaan maken.

Volgende maand start de zoektocht naar een exploitant die de reclameborden wil gaan verkopen. Met de opbrengst van de reclame-uitingen wil de gemeente de rotondes mooier en groener inrichten.

De rotondes van de gemeente Emmen zijn in trek bij regionale ondernemers die er graag willen adverteren. Tot nu toe was hier geen beleid voor. Op iedere rotonde kunnen vier reclameborden worden geplaatst. Voor de groene inrichting van de rotondes werd verschil gemaakt tussen stedelijk gebied (binnen de bebouwde kom) en landschappelijk gebied. In het stedelijk gebied werd veel gebruik gemaakt van kleurrijke accenten in de bloemen. Denk aan siergrassen, rozen, sierheesters, etc. In het landschappelijk gebied werd gebruik gemaakt van bloemrijke kruidenmengsels, grassen en bomen. 

Wethouder René van der Weide: ,,Het is al langere tijd een wens om de ruimte op rotondes effectief te benutten voor reclame-uitingen. Door de opbrengsten hiervan in te zetten voor inrichting en onderhoud van de rotondes krijgt ons openbaar gebied een betere uitstraling. Met name bij toegangswegen willen we met nette rotondes, waarmee we meteen een visitekaartje afgeven. Hoe kunnen we dat nou beter doen dan een combinatie te maken tussen een nette, veilige inrichting en het promoten van regionale bedrijven?” 

Via De Zuidenvelder

Reizen Laos