Emmen had flinke pot geld voor recreatiesector

EMMEN – De gemeente Emmen had 70.000 euro subsidiegeld beschikbaar voor recreatie-ondernemers.

De subsidie is bedoeld om hen aan te moedigen ideeën te ontwikkelen die bijdragen aan het vergroten van de toeristische en recreatieve beleving in de gemeente Emmen. Ondernemers en organisaties kunnen met plannen komen waarbij maximaal de helft van hun investering werd vergoed met een maximum van 10.000 euro. Hierbij gaat het om de ontwikkeling van producten en/of activiteiten die een positief effect hebben op bijvoorbeeld het trekken van meer bezoekers in de gemeente Emmen. Van de eerste en de tweede subsidieronde is al volop gebruik van gemaakt. Voor de derde ronde is 70.000 euro aan subsidie beschikbaar. 

Sinds vorig jaar biedt de gemeente Emmen de mogelijkheid om subsidie uit de stimuleringsregeling aan te vragen. Wethouder Robert Kleine: ,,Ondernemers in de recreatiesector hebben vaak ontzettend goede ideeën om hun aanbod of product nog beter te maken. Dat willen we stimuleren. Met deze regeling geven we ze een steuntje in de rug en maken we samen onze gemeente aantrekkelijker voor inwoners en toeristen.” 

De Stimuleringsregeling Recreatie en Toerisme is bedoeld voor ideeën die bijdragen aan de beleving van de gemeente Emmen. Roeivereniging DRV 34 had bijvoorbeeld een bedrag ontvangen voor de aanleg van een Watersport Hotspot aan de Grote Rietplas. Maar ook de escaperoom Da Vinci Code in Nieuw-Schoonebeek of nieuwe borden langs de Veenvaart zijn een voorbeeld van ideeën die een subsidie hebben ontvangen. Door het stimuleringsfonds werd ingezet op het bevorderen van ondernemerschap. 

Via De Zuidenvelder