Emmen komt in actie voor veiligheid oudere fietsers

EMMEN – De gemeente Emmen neemt deel aan het project ‘Doortrappen’. Doel is het vergroten van de veiligheid van oudere fietsers in het verkeer. Donderdag is de officiële start. 

Het aantal verkeersdoden onder fietsers stijgt, vooral onder ouderen. Met het project ‘Doortrappen’ komen de twaalf gemeenten in Drenthe samen in actie. Ze organiseren activiteiten waarbij ouderen tips krijgen over veilig fietsen, er werd gelegenheid geboden een elektrische fiets of driewielfiets uit te proberen en er kon worden deelgenomen aan fietstochten. Dit is gratis.

In de gemeente Emmen werd de start van ‘Doortrappen’ gekoppeld aan de Wereld Fietsdag op 3 juni. Er werd dan een zogenaamde ‘doorstroom fietsactiviteit’ georganiseerd, waarbij elke 15 minuten 4 fietsers starten in een tijdsblok. Er zijn routes van 30 en van 43 kilometer. In verband met corona is deelname alleen mogelijk na aanmelding. Meer informatie  is te vinden op gemeente.emmen.nl/doortrappen

‘Doortrappen’ is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Rijkswaterstaat en werd in Drenthe uitgevoerd onder leiding van de provincie.

Via De Zuidenvelder

Reizen Laos