Emmenaren aangehouden in grote drugszaak

EMMEN – De politie had vanochtend vier Emmenaren en één inwoner van Den Haag aangehouden in verband met de invoer van harddrugs uit Zuid-Amerika. 

De politie viel panden binnen in Emmen, Nieuw Dordrecht, Den Haag en Utrecht. Dat gebeurde in de vroege ochtend en leidde tot de aanhoudingen. De mannen uit Emmen zijn 52, 52, 48 en 22 jaar oud, de man uit Den Haag 45. De panden zijn doorzocht waarbij diverse goederen in beslag werden genomen. Het gaat om vier auto’s, een motor, contant geld, munitie en een voorwerp dat volgens de politie lijkt op een vuurwapen.

De aanhoudingen werden gedaan door speciale arrestatieteams, die worden ingezet bij complexe en risicovolle aanhoudingen. Bij de doorzoekingen waren ook experts van Defensie betrokken, waarbij onder andere grondradar werd ingezet. Hiermee kon een zoekteam tot enkele meters in de bodem te kijken. Andere geavanceerde apparatuur werd gebruikt om door muren en objecten te kijken om bijvoorbeeld verborgen ruimtes te ontdekken.

Het onderzoek werd voortgezet. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor en gaan ‘in beperking’. Dit betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaten. De politie wil op dit moment verder geen nadere mededelingen doen over de zaak.

Via De Zuidenvelder

Reizen Laos