Emmenaren Jan en Jantje Jeuring al 65 jaar een paar

EMMEN – Emmenaren Jan Jeuring en Jantje Jeuring-Unij hebben vorige week dinsdag hun 65-jarig huwelijksfeest gevierd. In het prieeltje bij De Schans was de stemming uitstekend. 

Jans Jeuring (94) werd geboren in Zuidbarge als zoon van een melkboer met nog zes broers en zes zussen. Na de lagere school ging hij werken bij Timmerfabriek Scholten in Noordbarge als machinaal houtbewerker met als specialiteit trappen maken. Na een bedrijfsongeluk kon Jans zijn normale werk niet meer doen. Hij was daardoor veel thuis, maar deed nog wel meetwerk voor de firma Scholten. Jans kreeg toen wel wat meer tijd voor zijn hobby’s, knutselen en het verzorgen van vogels.

Jantje (87) zag het levenslicht in Noordbarge met nog een zus en een broer in een gezin van een schilder. Ze woonde vlak bij de timmerfabriek waar Jans werkte en bracht daar elke morgen tijdens de pauze koffie voor het personeel. Daardoor ontstond er heel voorzichtig contact tussen de twee en op een bepaald moment sloeg de vonk echt over. De zus van Jantje kreeg verkering met een broer van Jans. Jantje had ondanks haar werk nog wel tijd voor haar hobby’s breien en haken, maar daarnaast kreeg zij ook nog de zorg over haar vader en moeder.

De twee stapten uiteindelijk in het huwelijksbootje en gingen wonen in Noordbarge. Het paar kreeg drie kinderen en er zijn inmiddels ook acht kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Een vierde is op komst. Na een verhuizing naar Angelslo, waar het paar 25 jaar woonde, en een periode in een bejaardenwoning in Emmerhout wonen de twee nu al weer enige tijd naar alle tevredenheid in De Schans. Terugkijkend geniet het briljanten paar vooral van de jaarlijkse busreizen die zij samen met een echtpaar uit Vlagtwedde heel lang gemaakt hebben. Niet alleen in Nederland maar ook naar Duitsland, Oostenrijk, België en Parijs.

Via De Zuidenvelder