Emmenaren tevreden over ondersteuning en zorg

EMMEN – Inwoners van de gemeente Emmen zijn tevreden over de ondersteuning en zorg die ze vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ontvangen.

Dat blijkt uit het cliĆ«nttevredenheidsonderzoek dat jaarlijks werd gehouden. In het onderzoek is gevraagd hoe Wmo-gebruikers vorig jaar het contact met de gemeente en de ondersteuning hebben ervaren. Hiervoor hebben 1500 mensen een vragenlijst ontvangen. 443 mensen hebben deze ingevuld. 

76 procent van de mensen geeft aan dat ze tevreden zijn met de kwaliteit van de ondersteuning die ze krijgen. De ondersteuning levert ook effecten op. 75 procent van de mensen geeft aan dat ze de dingen die ze willen, beter kunnen doen en zich beter kunnen redden. Daarnaast zijn mensen tevreden over het contact met de gemeente. 

Dit jaar zijn er extra vragen toegevoegd over de ondersteuning tijdens corona. 92 procent van de mensen geeft aan dat de ondersteuning tijdens de corona periode op dezelfde manier of in een aangepaste vorm is voortgezet. 

Aandachtspunt is dat twee van de drie Wmo-gebruikers niet bekend is met de gratis cliƫntondersteuning die ze kunnen inschakelen. Een cliƫntondersteuner kon mensen bijvoorbeeld helpen met het duidelijk krijgen van een vraag en bij het vinden van de hulp en steun die hierbij past. De gemeente gaat hier meer de aandacht op vestigen.

Via De Zuidenvelder