Emmer bibliotheken helpen met informatie van de overheid

EMMEN – Alle vestigingen van Bibliotheek Emmen beschikken vanaf maandag over een Informatiepunt Digitale Overheid. Hier kon men terecht met vragen over bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering. 

Er zijn zo’n vier miljoen Nederlanders die moeite hebben met de digitale informatievoorziening van de overheid. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Berichtenbox van MijnOverheid.nl. De bibliotheken hebben speciaal opgeleide bibliotheekmedewerkers die kunnen helpen met het vinden van informatie én bezoekers kunnen doorverwijzen naar de juiste (lokale) partners. De hulp is gratis.

Uniek in de gemeente Emmen is de samenwerking met welzijnsorganisatie Sedna. Tijdens de openingstijden van het Informatiepunt Digitale Overheid is een bibliotheekmedewerker aanwezig die de bezoeker verder kon helpen. Daarnaast is ook een medewerker van Sedna aanwezig die kon helpen bij het invullen van formulieren en aanvragen. Door deze samenwerking kunnen de bezoekers al hun digitale vraagstukken in één keer regelen in de bibliotheek.

De openingstijden van het informatiepunt verschillen per vestiging. In Emmen Centrum kon men hier op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur terecht en op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. In Emmer-Compascuum is het informatiepunt geopend op donderdag van 15.00 tot 17.00 uur en in Klazienaveen op woensdag van 13.00 tot 15.00 uur. Verder kon men terecht in Nieuw-Amsterdam op maandag van 15.00 tot 17.00 uur.

Via De Zuidenvelder