Emmer clubs verkopen loten voor Grote Clubactie

EMMEN – Bijna veertig verenigingen uit de gemeente Emmen zijn zaterdag gestart met de verkoop van loten voor hun club. Een lot voor de Grote Clubactie kost 3 euro, waarvan maar liefst 80 procent in de clubkas verdwijnt.

De Grote Clubactie is al bijna 50 jaar de grootste fondsenwervende actie van Nederland voor het verenigingsleven en is een laagdrempelige manier om verenigingen een steuntje in de rug te geven. Vorig jaar brak de Grote Clubactie landelijk alle records met een opbrengst van dik 9,5 miljoen euro voor het verenigingsleven. Dit geld was een welkome aanvulling op de gemiste inkomsten. 

De kracht van de Grote Clubactie is het enthousiasme waarmee kinderen voor hun club langs de deur gaan. Maar ook de Grote Clubactie gaat mee met de tijd. Als koper koop je direct een lot aan de deur door de QR-code te scannen. Leden kunnen nu ook eenvoudig hun persoonlijke verkooplink delen via WhatsApp en social media. Op deze manier kunnen ook familieleden en vrienden bereikt worden waarvan de voordeur nét even wat verder weg ligt.

De deelnemende clubs zijn onder meer gymvereniging Compas ‘87, gymvereniging Klazienaveen, sportvereniging Barger-Compascuum, EKC 2000, sportclub Emmen, MHC Emmen, gymvereniging Weerdinge, vv EHS ‘85, vv Barger-Oosterveld, Esdal Ruiters, SVBO, Hart Op Tempo, Bedrocks, zwemclub Polaris, gymnastiekvereniging DOL/Olympia, judovereniging Uki-Waza, sv Twedo, Bumaruiters, sportclub Roswinkel, gymnastiekvereniging Klimop, gv Amicitia, fietscrossvereniging Rapid Wheels, judovereniging Vos, Turnpunt Drenthe, SVV ‘04 en TIOS Erica.

Via De Zuidenvelder