Evalien Kors gekozen tot Anneroel van het Jaar 2020

Evalien Kors ontvangt haar prijs uit handen van voorzitter Ype Tol van Commissie Dorpsbelangen Annen. (foto Liam Kuiper/LK Media)

Evalien Kors ontvangt haar prijs uit handen van voorzitter Ype Tol van Commissie Dorpsbelangen Annen. (foto Liam Kuiper/LK Media)

ANNEN – Evalien Kors uit Annen is gekozen tot Anneroel van het Jaar 2020. De verkiezing, georganiseerd door de Commissie Dorpsbelangen Annen, had als doel om extra aandacht te besteden aan mensen die veel voor het dorp betekenen.

Op Hemelvaartsdag werd Kors thuis verrast met een beker, een bos bloemen en een toespraak van voorzitter Ype Tol van Commissie Dorpsbelangen Annen. ,,Natuurlijk is het altijd lastig om een keuze te maken”, zegt Tol. ,,Er zijn zoveel mensen in het dorp die veel voor anderen doen, dus eigenlijk verdienen alle genomineerden het om gekozen te worden. Maar Evalien viel extra op, ook omdat ze door veel verschillende mensen genomineerd is.”

Evalien Kors zet zich in voor de Stichting Harleydag Annen. De stichting steunt onder andere met de inzameling van oud ijzer goede doelen in Annen en omgeving. Vanuit de stichting worden steeds weer originele acties bedacht én uitgevoerd met een groep vrijwilligers voor met name de ouderen in Annen. Zo zijn er met Pasen en Kerstmis vleesgerechten aangeboden aan de 65-plussers in Annen. Ook had de stichting onlangs twee drachtige schapen aangeschaft voor het dierenparkje in Annen, die inmiddels ook al lammetjes hebben.

Van de in totaal veertien nominaties waren er zes voor Kors. Eén van de mensen die haar genomineerd had, zegt: ,,Evalien had een hart van goud! Een echte power woman. Zij staat dag en nacht klaar voor iedereen. Ze doet ontzettend veel voor Annen en haar dorpsbewoners. Met name de bewoners van ‘t Holthuys draagt zij een heel warm hart toe.”

Kors was verrast met haar uitverkiezing tot Anneroel van het Jaar 2020, en is trots op haar titel. ,,Ik ben echt compleet verrast en ik ben er heel blij mee. Maar ik wil nog wel benadrukken dat ik het niet in mijn eentje doe. Zonder alle vrijwilligers om ons heen krijgen we niks voor elkaar. Daarnaast zijn er zoveel mensen in Annen die zich inzetten voor een ander.”

De Commissie Dorpsbelangen Annen wil de verkiezing jaarlijks terug laten komen en roept mensen op die dit jaar iemand genomineerd hebben dit zeker volgend jaar weer te doen.

Reizen Laos