Expositie ‘Geschetst’ in Galerie Paterswolde

PATERSWOLDE – In Galerie Paterswolde aan de Hoofdweg 161 in Paterswolde is de expositie Geschetst tot en met 21 september te zien. 

Is een schets echt alleen maar een voorstadium van een schilderij of een ontwerp? Van een beeld-in-wording? Een schets is meer dan dat. Het denk- en kijkproces van de kunstenaar is bijna tastbaar. Lijnen, penseelstreken, een stuk karton dat werd omgetoverd tot een kunstwerk. Urban Sketchers tonen hun werk. 

Urban Sketching werd bedreven door tienduizenden mensen over de hele wereld: tekenen op locatie, binnen of buiten, vastleggend wat men ziet door directe observatie op plekken waar we leven en de plaatsen die we bezoeken. Men tekent niet uit het hoofd maar wat er ter plaatse te zien is. Dat kon een gebouw zijn, een straat met mensen of een landschap, maar velen tekenen het ‘dagelijkse leven’, in de trein, op school of in de pauze op een terrasje.

Urban Sketchers (USK) uit de noordelijke provincies komen op live schetsen maken en het publiek kon over de schouders meekijken. Men mag ook de eigen schetsboek meenemen en meedoen.

De USK-groep uit Friesland komt op 7 augustus en die uit Drenthe op 21 augustus live schetsen in en rond de galerie en in het dorp Paterswolde. Na afloop worden de schetsen in de galerie geëxposeerd. Op 31 juli werd geschetst met het team van Galerie Paterswolde.

De expositie ‘Geschetst’ is van dinsdag tot en met zaterdag te bezoeken. Meer informatie galeriepaterswolde.nl.