Expositie ‘Onzichtbaar’ in galerie Het Blauwe Schaop in Eext

Een werk van Charity van der Meer dat te zien is tijdens de expositie 'Onzichtbaar'.

Een werk van Charity van der Meer dat te zien is tijdens de expositie ‘Onzichtbaar’.

EEXT – Stichting Beeldend Kunstenaars Aa en Hunze organiseert vanaf vrijdag 20 augustus de expositie ‘Onzichtbaar’ in galerie Het Blauwe Schaop in Eext.

Diep verscholen onder de oppervlakte ligt een wereld die we onbewust kennen, maar niet concreet kunnen waarnemen. Het is de wereld van gevoelens en verlangens, van kennis en herinnering. Soms krijgen we een afspiegeling of een schaduw te zien in de vorm van emoties. Maar de oorsprong blijft vaak verborgen. Liefde, eenzaamheid en kwetsbaarheid kunnen we alleen voelen. Via een lach of tranen en vooral de mate waarin we lachen of huilen krijgen we iets mee van het onzichtbare gevoel. Onzichtbaar is ook de dynamiek van het leven. We ervaren slechts dynamiek, in de vorm van politiek, economie, maatschappelijke ontwikkeling. Maar we kunnen die dynamiek niet concreet waarnemen. Maar ook in de natuur ervaren we onzichtbaarheid. Onder de oppervlakte zit een intens leven verborgen, dat zich af en toe aan ons openbaart. Het hele proces van groei en bloei onttrekt zich voor het grootste deel aan onze waarneming. Deze expositie wil een beeld geven van al die onzichtbare processen.

In galerie Het Blauwe Schaop aan de Gieterweg 3 in Eext worden werken tentoongesteld van Dinie ten Brink, Cees Drubbel, Tedja Duyvesteijn, Fons van Hamersveld, Hans Hilbrands, Jaap de Jonge, Nel Kamphuis, Cis Koetse, Jolein Landeweer, Charity van der Meer, Ingrid Onstenk, Sonja de Ridder, Kees van Rijen, Wikje Schoon, Edith Stoel, Marian Tappel, Wilma van der Vliet en Geert de Weerd. De expositie ‘Onzichtbaar’ is te bezichtigen op 20, 21, 22, 27, 28 en 29 augustus van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.stichtingbeeldendkunstenaarsaaenhunze.nl.