Extra pendelbussen tussen COA Ter Apel en Emmen

EMMEN – De dienstregeling van de pendelbus tussen de COA-locatie in Ter Apel en het station in Emmen werd per direct uitgebreid. De provincies Groningen en Drenthe stonden tot tenminste september garant voor de extra kosten. 

Directe aanleiding voor de uitbreiding zijn nieuwe incidenten op de reguliere buslijn 73 tussen Emmen en Ter Apel. Afgelopen maandag ging het drie keer mis. De buslijn werd gebruikt door asielzoekers die soms geen mondkapje dragen en ook geen kaartje willen kopen. Als ze hierop door toezichthouders worden aangesproken, loopt het nogal eens uit de hand.  

Voor de gedeputeerden mobiliteit Fleur Gräper van Groningen en Cees Bijl van Drenthe is de maat vol. Ze benadrukken dat het Rijk uiteindelijk verantwoordelijk is voor het structureel oplossen van de overlast. In verband met de veiligheid van de chauffeurs en reizigers willen Gräper en Bijl echter niet langer wachten en geven ze zelf opdracht voor uitbreiding van de rechtstreekse pendeldienst. Hierdoor hoeft minder gebruik gemaakt te worden van de reguliere busdienst en kon beter gecontroleerd worden. Met de gemeente Westerwolde, die de pendeldienst uitvoert, zijn inmiddels afspraken gemaakt. 

Nadat aanvankelijk de inzet van boa’s was geïntensiveerd, is in 2019 de rechtstreekse busverbinding als pilot ingevoerd. De druk op lijn 73 en daarmee ook het aantal incidenten op die lijn, is sindsdien fors afgenomen. Met ingang van dit jaar is de financiële bijdrage vanuit het rijk verminderd. Daardoor zijn er minder ritten per dag en neemt het aantal incidenten op lijn 73 weer toe. Uit een recente enquête van FNV Streekvervoer bleek dat veel chauffeurs op die lijn zich onveilig voelen. 

Gräper en Bijl blijven in gesprek met het rijk en andere partijen om tot een definitieve oplossing te komen. 

Via De Zuidenvelder

Reizen Laos