Fairtrade Midden-Drenthe in actie voor voedselbank

MIDDEN-DRENTHE – Fairtrade Midden-Drenthe organiseert op 14 en 15 mei een inzamelingsactie voor de voedselbank in deze regio. 

Op tafels bij de supermarkten van Aldi, Albert Heijn en Jumbo worden voorbeeldproducten uitgestald, die het publiek in de winkel kon aanschaffen. Na het afrekenen kunnen deze producten bij de uitgang gedoneerd worden aan Fairtrade Midden-Drenthe. De werkgroep zorgt er vervolgens voor dat alles afgeleverd werd bij de voedselbank.

De actie maakt deel uit van de Fairtrade Week die in heel Nederland gehouden werd. Overal werd dan aandacht gevraagd voor eerlijke Internationale handel, het doel waarvoor Fairtrade is opgericht. De organisatie zet zich in voor een eerlijke prijs voor boeren en andere producenten, arbeiders en tussenhandelaren. Op deze manier worden ze geholpen een bestonden op te bouwen. Het gaat met name om voedselproducten zoals koffie, thee, chocolade, suiker en rijst, maar ook om textiel en kleding gemaakt van Fairtrade-katoen.

Ook de voedselbank zet zich in voor het goede doel, namelijk het uitdelen van voedsel aan mensen die even of voor langere tijd niet in staat zijn om zelf verantwoord en vers voedsel te kopen.

De oogst van de Fairtrade-actie werd op maandag 17 mei door wethouders Erjen Derks en Jan Schipper overhandigd aan de voedselbank. 

Via De Veldenkrant

Reizen Laos