Families vermaken zich bij Siep & Co in Oude Pekela

OUDE PEKELA – Enkele tientallen kinderen, en hun vaders en moeders, hebben zich het afgelopen weekend vermaakt bij de stichting Siep & Co in Oude Pekela.

In het kader van Oktober Kindermaand organiseerde de gemeente Pekela in de voorbije herfstvakontie voor leerlingen van de Pekelder basisscholen op diverse locaties allerlei activiteiten. Eén daarvan was een bezoek aan Siep & Co.

Papierscheppen 

In de hallen van de stichting konden kinderen en hun ouders deelnemen aan onder anderen papierscheppen en pottenbakken. Ook kregen ze filmbeelden te zien van het verhaal van Pekela en zijn ontwikkeling en van het openluchtspel, dat enkele weken geleden door Siep & Co in samenwerking met de toneelvereniging Palvu uit Oude Pekela werd opgevoerd. 

Plaggenhut 

De families genoten verder van de rondleidingen langs de oude, gerepareerde machines van Siep & Co, van het verhaal en de beelden van de productie van strokarton, van het herstel van een vroegere kniepertjesmachine en van het verhaal over het vroegere leven van veenarbeiders en hun gezinnen in een plaggenhut. De jeugd luisterde aandachtig en vol ontzag naar het verhaal over de miserabele omstandigheden waaronder kinderen en hun ouders destijds moesten wonen en leven.

Draad opgepakt 

Overigens had Siep & Co de draad van het organiseren activiteiten weer rustig aan opgepakt. Zo werd tijdens de jaarmarkt in Oude Pekela deelgenomen aan de show van antieke voertuigen, werd tijdens de Open Monumentendagen een drukbezochte hobbybeurs gehouden en werd enkele weken geleden voor bijna tachtig bezoekers een openluchtspel georganiseerd. Binnenkort staat in de nieuwe ontvangstruimte van de stichting voor genodigden een whisky-proeverij op de agenda.

Via De Koerier