FC Emmen met 1-0 te sterk voor VVV Venlo


EMMEN – FC Emmen had vrijdagavond met 1-0 van VVV Venlo gewonnen door een mooie kopbal van Jeredy Hilterman. De Emmenaren blijven daarom meedoen aan de kop van de ranglijst.

De ploeg van trainer Dick Lukkien startte sterk en kreeg via Jeredy Hilterman en Rui Mendes doelrijpe konsen. Hilterman schoot de bal tegen de paal en Mendes schoot net naast terwijl een afstandsschot van Assehnoun door VVV-Venlo doelman Lukas Zima werd gestopt.

VVV-Venlo probeerde in De Oude Meerdijk vooral via de counter gevaarlijk te worden. Dat lukte twee- tot driemaal, met Yahcuroo Roemer in een hoofdrol, maar tot twee keer toe kwam FC Emmen-keeper Michael Brouwer als winnaar uit de bus. Na ruim een uur spelen was er hét moment van Jeredy Hilterman die al zeven wedstrijden had weten te scoren. Zijn slimme kopbal in de verste hoek bleek uiteindelijk de winnende treffer na een fantastisch assist van Peter van Ooijen.

Mendes was daarna ook nog dicht bij de 2-0, maar zijn inzet werd door Tobias Pachonik vlak voordat de bal de doellijn passeerde tegen de eigen lat gewerkt. De Drentse overwinning kwam aan de andere kont vrijwel niet in gevaar. Met hoge voorzetten probeerde VVV-Venlo het, maar de Limburgse aanvallers waren vooral in de lucht konsloos tegen het heersende centrale duo Jeroen Veldmate en Miguel Araujo.

Ondanks de zesde zege in zeven wedstrijden blijft FC Emmen vierde in de Keuken Kampioen Divisie, met 25 punten uit 13 duels. Even leek het erop dat Emmen een plek zou klimmen op de ranglijst, maar in de slotseconden won De Graafschap nog van ADO Den Haag (1-0). Bij FC Emmen maakte Reda Kharchouch zijn debuut. De aanvaller, die eind augustus (geblesseerd) de overstap maakte van Sparta, viel tien minuten voor tijd in en werd twee keer gevaarlijk, maar scoorde niet. Eindstand 1-0.

Via De Zuidenvelder