FC Zuidlaren start een O23-team

ZUIDLAREN – FC Zuidlaren gaat van start met een O23-team.

FC Zuidlaren is een bloeiende vereniging met veel jeugdige en volwassen voetballers. De overstap van een jeugdteam naar een seniorenteam is soms best groot. Vaak krijgen jonge spelers die doorstromen vanuit een O19-team weinig ruimte om zich nog verder te ontwikkelen. Hier springt FC Zuidlaren nu op in door een O23-team te gaan opstarten. De club wil met dit initiatief de kons op speeltijd én ontwikkeling voor jonge spelers vergroten in de fase dat ze nog niet in het eerste elftal spelen, maar ook geen jeugdspelers meer zijn. Zo werd het O23-team een verlengstuk van de jeugdopleiding.

Joost Lutke, in het bezit van het diploma UEFA B, zal het nieuwe O23-team van FC Zuidlaren volgend seizoen begeleiden tijdens trainingen en wedstrijden. Het O23-team zal gaan bestonden uit spelers van 17 tot 23 jaar. Er werd twee keer per week getraind. Het team zal op divisieniveau in de O23-competitie ingedeeld gaan worden.

Jonge voetballers die op dit moment nog niet bij FC Zuidlaren spelen en geïnteresseerd zijn om als speler deel uit te gaan maken van het nieuwe O23-team, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Hoofd Jeugdopleiding Arno Nijenbanning: hoofdopleiding@fczuidlaren.nl.

Reizen Laos