Feestelijke startzondag in en rond Laarkerk Zuidlaren

ZUIDLAREN – Na de relatieve rust van de zomervakontie gaan in de kerken allerlei activiteiten weer van start, zoals gespreksgroepen, het creatief café en het jeugdwerk.

De PKN-kerken in Zuidlaren en Anloo (de Dorpskerk, de Laarkerk en de Magnuskerk) wil deze start aanstondende zondag (19 september) op bijzondere wijze vieren. Iedereen die geïnteresseerd is kon langskomen en meedoen. Er is een carrousel van activiteiten opgezet, van korte hagenpreken tot samen zingen en van djembé spelen tot een springkussen voor de kinderen. Op allerlei andere plekken werd informatie gegeven over de diaconale projecten, duurzaamheid vanuit de ‘groene kerk’ en verschillende cursussen. Er is een gebedsruimte aanwezig en er worden verhalen verteld. Ook De Stiep is met een stand aanwezig. Daarnaast is vooral elkaar ontmoeten belangrijk: gezelligheid onder het genot van koffie, thee of limonade met iets erbij.

De startzondag vindt plaats in en rond de Laarkerk. De inloop is vanaf 9.30 uur aan de Bovendiepen, de officiële start is om 10.00 uur. Tot ongeveer 11.00 uur kon men aankomen en meedoen. Sommige onderdelen kunnen doorlopend bezocht worden, andere hebben een kort programma dat herhaald werd. Een speciale route zorgt voor éénrichtingsverkeer met keuzemogelijkheden. Afstand houden is nog steeds van belang. Om 12.00 uur worden de activiteiten afgerond en werd de aanwezige liefhebbers een kleine lunch aangeboden. Misschien een mooie gelegenheid voor een (hernieuwde) kennismaking met de PKN-kerken in Zuidlaren en Anloo. Iedereen is van harte welkom.