Ferry Booij stopt als fractievoorzitter BBC2014

AALDEN – Ferry Booij uit Aalden stopt als fractievoorzitter van Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014). Op 1 september draagt hij het stokje over aan Henk Mulder, nu nog vice-voorzitter van de negenkoppige fractie in de Coevorder gemeenteraad.

Booij werd in oktober 75 en vindt dat een goed moment om een stap terug te doen. Hij blijft wel raadslid voor de grootste partij in de Coevorder raad. ,,In maart volgend jaar zijn er verkiezingen en gezien mijn leeftijd is het goed om plaats te maken voor anderen. De komende tijd kon ik mijn kennis en ervaring in alle rust overdragen aan anderen binnen onze partij.’’

Voor Booij is er ook nog een andere reden om de bakens te verzetten. Hij raakte onlangs buiten zijn schuld om betrokken bij een auto-ongeluk. ,,Dat is gelukkig voor mijn vrouw en mij goed afgelopen, maar het had me wel aan het denken gezet. Ik wil meer tijd vrijmaken om samen leuke dingen te doen.”

Ferry Booij kwam in 2018 in de gemeenteraad van Coevorden en is sindsdien fractievoorzitter van BBC2014. Hij deed politieke ervaring op als raadslid in de (voormalige) gemeenten Gasselte en Stadskonaal. In die laatste gemeente was hij nog een bestuursperiode wethouder.

Via De Veldenkrant

Reizen Laos