Festival C’est la Vie gaat dit jaar niet door

EMMEN – Straattheater en muziekfestival C’est la Vie gaat dit jaar vanwege corona niet door. Volgend jaar waagt men een nieuwe poging.

Het is volgens organisator Leonie Pluyter niet mogelijk om in coronatijd een festival van deze schaal doorgang te laten vinden. ,,In tegenstelling tot bijvoorbeeld BARREL Food Truck Fest en MM Culinair is C’est la Vie met 30.000 tot 40.000 mensen op de stadsvloer niet beheersbaar te maken. Barrel en MM Culinair, die ik beide ook organiseer, zijn veel kleiner in omvang en overzichtelijk op één plein gesitueerd. Ik hoop van harte dat het niet nodig is, maar als het moet kunnen daar aangepaste coronamaatregelen genomen worden, bijvoorbeeld met hekken eromheen en kaartenverkoop om zodoende het aantal bezoekers te kunnen limiteren en eventueel te registeren. Bij C’est la Vie is dat geen optie. De hele stad is openbaar en vrij toegankelijk en dat is ook de bedoeling van het festival, dat moet ook vooral zo blijven.” 

Men richt nu noodgedongen de focus op de editie van 2022. ,,Het is niet anders’’, vertelt Jeffrey Mol. Hij is vertegenwoordiger van de horeca. ,,We hadden het heel graag anders gezien. Maar dat we op dit moment nog niet weten waar we tegen die tijd aan toe zijn qua regelgeving, maakt het ook extra ingewikkeld. We hebben samen besloten dit jaar geen slap aftreksel in aangepaste vorm van het festival te organiseren maar volgend jaar op 24 juli gewoon weer extra hard te knallen.” 

Via De Zuidenvelder

Reizen Laos