FestiValderAa kiest voor ingetogen editie

SCHIPBORG – FestiValderAa in Schipborg kiest dit jaar voor een ingetogen en bescheiden editie.

FestiValderAa is een intiem, vrolijk en eigenzinnig festival vol verrassingen. Het is een plek waar publiek onbezorgd geniet van drie dagen theater en muziek in het bijzondere Drentsche stroomdallandschap. Ook voor kinderen is het een grote stoere speeltuin. Dit maakt FestiValderAa een plek om met hart en ziel te ontdekken. 

Dit jaar is FestiValderAa vanwege corona een nog intiemere editie dan voorgaande jaren. ,,Helaas niet de grote massale optredens vol vreugdedansjes en oneindige borrels. Maar een meer ingetogen en bescheidener versie. FestiValderAa versie 9.5. Waarin alles werd gedaan wat er mogelijk is, maar wel binnen de geldende maatregelen. Ontdekken kon zeker nog steeds! Er zijn dit jaar theatrale fiets- en wandelroutes. Deze routes bestonden uit twee, drie of vier voorstellingen waarbij het publiek werd geleid door een gids. Het gaat om korte voorstellingen die zorgvuldig aan elkaar gekoppeld zijn en alle mogelijke manieren van theater laten zien. Het publiek krijgt een mooie combinatie van dans, theater, literatuur, muziek en performance voorgescboteld’’, laat men weten.

Binnen deze routes zijn ook bijzondere samenwerkingen gezocht, zoals onder andere met het Festival Zomerzinnen. Daarnaast zijn er vijf langere voorstellingen die afzonderlijk te bezoeken zijn.  Voor publiek dat nóg meer van de natuur wil genieten, zijn er verschillende natuurwandelroutes door het weidse landschap dat Schipborg kent. Dit jaar is er de Schemertocht, de Vroege Vogeltocht en de Dagdromerstocht. De muziekliefhebber kon een kaartje te kopen voor het het muziekprogramma op de Schapenstee, waar per tijdsblok meerdere bands spelen. Voor de de allerkleinsten is er een programma in het welbekende kinderbos met meerdere workshops. Kinderen kunnen hier onder begeleiding van één ouder genieten van een magische ervaring.  

Het gehele programma werd de komende tijd bekendgemaakt op www.festivalderaa.nl. De kaartverkoop start op 4 juni.

Via De Zuidenvelder

Reizen Laos