Fiets stallen in hub-fietskluis in oktober extra voordelig

Het gebruik van een hub-fietskluis is de hele maand oktober extra voordelig.

Het gebruik van een hub-fietskluis is de hele maand oktober extra voordelig.

ZUIDLAREN – Op acht hubs in Groningen en Drenthe kunnen reizigers in oktober voordelig gebruikmaken van een hub-fietskluis. Reizigers kunnen hun fiets veilig stallen in de kluis, voordat ze overstappen op de bus of ander vervoer. De fietskluis is geschikt voor allerlei soorten fietsen. Voor elektrische fietsen is er een oplaadpunt in de kluis. 

Het gebruik van een hub-fietskluis kost normaal 10 cent per uur en 75 cent per dag. Tot 1 november betalen reizigers slechts 1 cent per uur en 10 cent per dag. Er stonden op dit moment acht hub-fietskluizen in Groningen en Drenthe. Op de hubs Borger (N34), Gieten (N33/N34), Leek (A7), Peize (N372), Stadskonaal, Vlagtwedde, Westlaren (Zuidlaren) en Zuidhorn.

De hub-fietskluizen zijn flexibel in gebruik. Reizigers huren de kluis per uur, per dag of meerdere dagen. De kluizen zijn te reserveren, openen en te betalen via de app Fietskluizen. De app is gratis te downloaden via de App- of Play-store. Om de app te gebruiken, dient men een account aan te maken en eenmalig 1 cent te betalen. Reizigers kunnen (van tevoren of ter plekke) een kluis reserveren, zodat ze zeker zijn van een plek. Op de app kunnen reizigers ook zien hoeveel kluizen er op dat moment beschikbaar zijn.

De komende dagen staat er een hub-promotieteam op de hubs in Groningen en Drenthe die zijn voorzien van hub-fietskluizen. Het promotieteam vertelt reizigers over de fietskluizen, de werking ervan en de kortingsactie. Reizigers krijgen ook een flyer mee met meer informatie over de hub-fietskluizen.

De hub-fietskluizen zijn niet de enige voorzieningen die reizen via de hubs in Drenthe en Groningen zo makkelijk maken. Op sommige hubs zijn watertappunten, op andere hubs kon men WiFi gebruiken en sommige hubs zijn voorzien van elektrische laadpalen voor divers vervoer. Deze voorzieningen zijn er zodat reizigers gemakkelijk, comfortabel en duurzaam kunnen reizen. Meer informatie over hubs is te vinden op www.reisviahub.nl.