Fietsclinic voor 60-plussers in Veendam

VEENDAM – In Veendam werd woensdag 15 september de gratis fietsclinic Doortrappen gehouden. De clinic is bedoeld voor 60-plussers.

De clinic werd georganiseerd door Veendam Beweegt van de gemeente Veendam samen met Verkeerswijzer Groningen en Meijer de Fietsspecialist. Mede door te fietsen blijven senioren langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Fietsen had dus veel voordelen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Met wat simpele maatregelen en oplossingen kon men vaak nog jarenlang veilig én met plezier doortrappen. Het programma Doortrappen helpt hierbij en had de ambitie om ouderen zo lang mogelijk veilig te laten fietsen.

De clinic in Veendam vindt plaats bij de Sorghvliethal, start om 13.15 uur en duurt tot 15.45 uur. Op het programma stonden onder andere oefeningen met de eigen fiets die gericht zijn op reactiesnelheid, zicht en een goede balans. Ook werd er aandacht besteed aan het kiezen van de juiste versnelling. Aanmelden kon via veendambeweegt@veendam.nl of via 06 8685 6864.

Via De Koerier