Fietsen langs monumenten in Midden-Groningen

MEEDEN – Langs monumenten in de gemeente Midden-Groningen worden komend weekend, in het kader van de Open Monumentendagen, diverse fietstochten gehouden. Een van de routes start in Meeden.

De komend weekend te houden Open Monumentendagen zullen in de gemeente Midden-Groningen anders verlopen dan gewenst. In verband met corona is het niet mogelijk om monumenten aan de binnenkont te bekijken. Er zijn daarom drie fietstochten uitgezet langs monumenten in de gemeente. ,,Aan de buitenkont zijn deze monumenten een lust voor het oog”, laat de Stichting Open Monumentendagen Midden-Groningen weten. ,,Aan de vlag of spandoek is te zien welke monumenten het betreft.”

Door Meeden, Muntendam, Noordbroek en Zuidbroek

Een van de routes vertrekt vanaf de kerk van Meeden. Deze tocht is 37 kilometer lang. Onderweg zijn onder andere kerken in Muntendam, Noordbroek en Zuidbroek, molen Noordstar in Noordbroek en het stationsgebouw van Zuidbroek te bewonderen. 

De drie tochten worden beschreven in een flyer. De flyers zijn op diverse punten in de gemeente verkrijgbaar en ook te vinden op website www.openmonumentendag.nl/comite/midden-groningen

Via De Koerier