Fietsexcursie langs hunebedden in Emmen

EMMEN – Staatsbosbeheer organiseert op woensdag 20 en zaterdag 30 oktober een fietsexcursie langs de hunebedden in de boswachterij Emmen. 

Onder leiding van een gids werd door prachtige natuur gereden langs plekken met zichtbare sporen uit het verleden. De fietstocht is in totaal zo’n veertien kilometer lang. Tijdens de fietsexcursie werd vijf keer gestopt en een korte wandeling gemaakt om de hunebedden en enkele grafheuvels te bekijken waarbij de gids informatie geeft. 

In boswachterij Emmen zijn meerdere hunebedden en grafheuvels aanwezig. Hunebedden zijn de oudste monumenten die in Nederland te vinden zijn. Ze dienden als grafkamer en werden gebouwd van grote keien die in de IJstijd naar Drenthe zijn meegevoerd.

De fietsexcursie is geschikt voor personen vanaf zestien jaar en duurt zo’n twee uur. De start is op woensdag om 14.00 uur en zaterdag om 10.00 uur. De kosten zijn 6 euro per persoon en men dient een eigen, stevige fiets mee te nemen. De startplaats is de parkeerplaats Emmerdennen D45 aan de Boermarkeweg in Emmen. Aanmelden is noodzakelijk. Dit kon via www.staatsbosbeheer.nl/hondsrug

Via De Zuidenvelder