Filmhuis vanBeresteyn opent zomerseizoen met Nomadland

VEENDAM – Filmhuis vanBeresteyn in Veendam zal vrijdag 2 juli weer zijn deuren openen. Het zomerseizoen werd die dag afgetrapt met de Oscarwinnende film Nomadland.

Bezoekers hebben er enorm naar uitgekeken om weer te genieten van één van de topfilms in het Filmhuis. Er stonden deze zomer daarom een paar aantrekkelijke films gepland, waaronder De Slag om de Schelde en Zwaar verliefd en ook is er weer een Peuterbios.

Aftands wit busje

Het zomerseizoen begint zoals gezegd met Nomadland. Ferns echtgenoot is overleden, de mijn waar hij werkte is gesloten en het stadje waar ze woonde werd opgedoekt. Sindsdien woont ze in een aftands wit busje. Trots en vastberaden timmert ze eigenhandig plankjes en deurtjes om haar campertje bewoonbaar te maken. 

Uitgespuugd door het kapitalistische systeem

Fern is niet het type dat bij de pakken gaat neerzitten. Ze sluit zich aan bij een groep rondreizende zestigers en zeventigers die bij de financiële crisis van 2008 huis en baan zijn verloren en verder moeten in het Amerika zonder sociaal vangnet. Het zijn de mensen die zijn uitgespuugd door het kapitalistische systeem en bestonden bij de gratie van seizoensarbeid: nu eens een paar weken pakketjes inpakken bij Amazon, dan weer schoonmaken op een camping. Ze vormen een onzichtbare parallelle schaduwmaatschappij die de ‘normale wereld’ faciliteert.

Reserveren 

De film start om 20.00 uur. Reserveren kon via de website van vanBeresteyn, 0598-634566 of bij de theaterkassa, geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Het volledige programma is te vinden op www.vanberesteyn.nl.

Via De Koerier

Reizen Laos