Filmsterren bij IKC Harm Smeenge

BEILEN – Groep 8 van integraal kindcentrum Harm Smeenge in Beilen had afscheid genomen van de basisschool.  Dat gebeurde vorige week met een galafeest, waarvoor de leerlingen als echte filmsterren arriveerden.

Op de school ging de eindfilm van de leerlingen in première. Ze speelden de hoofdrollen in een kleurrijke musicalfilm volgens het verhaal van Alice in Wonderland, compleet met zang, dans, schitterende kostuums, leuke en gekke rollen. De kinderen arriveerden in een limousine en liepen in gala over de rode loper het IKC in. Trotse ouders maakten als ware persfotografen mooie kiekjes van hun zoon of dochter. 

Vanwege corona had het IKC dit jaar gekozen voor een eindfilm in plaats van een afscheidsmusical. Theaterdocenten Roel Tichelaar en Laura Cymbaluk waren verantwoordelijk voor de regie, montage, zang en dans. De leerkrachten van groep 8, Sylvia Manders en Erik van der Heide, kijken terug op een leuke en geslaagde avond. ,,Voor de ouders hebben we vier lokalen ingericht waar ze de film ‘coronaproof’ konden bekijken. Toen de popcorn op was en de film was afgelopen, hebben we onze toppers nog even in het zonnetje gezet. Iedereen kreeg vervolgens een basisschooldiploma. Al met al een hele feestelijke afsluiting van de basisschooltijd op IKC Harm Smeenge.”

De kinderen van groep 8 hebben zijn deze week nog op school voor een aantal gezellige activiteiten. Na de zomervakontie starten ze met het vervolg van hun schoolloopbaan op het voortgezet onderwijs.

Via De Veldenkrant

Reizen Laos