Filmverhalen over vriendschap bij Biblionet Drenthe

DRENTHE – De bibliotheken van Biblionet Drenthe hebben een website gelanceerd met gefilmde verhalen over vriendschap. De zijn met name bedoeld voor mensen die niet zo gemakkelijk meer een boek lezen. 

De bezoekers van de website kunnen kijken en luisteren naar een verhalenverteller, naar gedichten over vriendschap van Drentse dichters en naar het verhaal van een boswachter die vertelt over zijn vriendschap met de natuur in een gesprek met de 8-jarige Ilse. 

Daarnaast geven bibliotheekmedewerkers persoonlijke boekentips en er is een rebuspuzzel waarmee leuke prijzen te winnen zijn. De puzzel is ook op papier verkrijgbaar in de Drentse bibliotheken, met uitzondering van de vestigingen in Assen, Emmen en Hoogeveen. 

De website kon ook worden gebruikt in het recreatieprogramma van woonzorgcentra, bijvoorbeeld om gezamenlijk een van de video‚Äôs te bekijken en over het onderwerp verder in gesprek te gaan. 

In september komt er een nieuw aanbod op de website rond het thema Reizen. De website is te vinden op www.bibliothekendrenthe.nl/verhalenover

Via De Veldenkrant

Reizen Laos