Finalisten NK light-verse dichten in Emmen bekend

EMMEN – In Eetcafé Groothuis in Emmen vindt zondag 31 oktober de finale plaats van ‘Lichtvoetig’, het NK light-verse dichten. De jury had acht finalisten aangewezen.

Een light-versie is een gedicht waarbij direct duidelijk is waarover het gaat. Het een speelsere toon dan de diepzinnige poëzie. Het schrijven van light-verse werd daarom ook wel betiteld als plezierdichten. 

Aan de finale in Emmen werd deelgenomen door Elyn Doornenbal (Utrecht), Jaap Bakker (Zwolle) derde in 2020, Niels Blomberg (Almere), Niek Kalberg en Bart Schmittmann uit Groningen, titelverdediger Wim Meyles (Sint Pancras) en Robin Veen en Peter van der Vlis uit Amsterdam.

Het is voor de vijfde keer dat de Stichting Taalpodium Emmen (STEM) dit kampioenschap had georganiseerd. De deelnemende dichters hebben elk drie nog niet gepubliceerde gedichten voorgelegd. Daaruit had de jury onder leiding van light-verse dichter Ton Peters de acht finalisten geselecteerd. Zij dragen hun gedichten voor plus een extra gedicht over een actueel onderwerp. Op de finaledag werd ook de bundel ‘Lichtvoetig V’ gepresenteerd. De jury had hiervoor een aantal gedichten uitgezocht.

De finale begint om 14.00 uur. De presentatie werd verzorgd door Lucré Corman en Eddie Zinnemers. De finalemiddag werd muzikaal en vocaal opgeluisterd door cabaretière Dorine Wiersma. Toegangskaarten à 15 euro kunnen worden besteld via taalpodiummm@outlook.com.

Via De Zuidenvelder