Gemeente Emmen voert verbod op lachgas in

EMMEN – De gemeente Emmen voert een verbod op lachgas in. Het voorstel, een initiatief van de CDA-fractie, is gisteravond unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

Het gaat om een verbod op het recreatief gebruik van lachgas, dat zich in Nederland ontwikkelt tot een steeds groter maatschappelijk probleem. Het leidt tot gezondheidsschade, meer overlast én meer rommel op straat. Landelijk werd daarom aan een verbod gewerkt, maar de invoering laat op zich wachten omdat het kabinet demissionair is. Veel gemeenten, waaronder Emmen, nemen daarom zelf maatregelen.

Het inhaleren van lachgas leidt volgens het Trimbos-instituut tot gezondheidsschade. Vooral minderjarigen zijn extra kwetsbaar en kunnen bij eenmalig gebruik al klachten krijgen. De risico’s zijn schade aan de longen, flauwvallen door zuurstoftekort in de hersenen, verkeersongelukken door concentratieproblemen, verdoofd gevoel in ledematen, blijvend gehoorschade en hart- en vaatproblemen. 

De gemeente Emmen wil af van het onschuldig imago van lachgas, de overlast en de rommel die het met zich meebrengt. Door het instellen van het verbod, kon door politie en boa’s op straat worden ingegrepen als lachgas werd aangetroffen. 

Via De Zuidenvelder

Reizen Laos