Gemeente Midden-Drenthe komt met gratis sportmagazine

MIDDEN-DRENTHE – De gemeente Midden-Drenthe had een gratis sportmagazine uitgegeven. Het blad is online te lezen en bij diverse afhaalpunten gratis te krijgen.

Het magazine draagt de titel ‘Sportpodium Midden-Drenthe’. Gisteren zijn de eerste exemplaren uitgedeeld aan de mensen die er met een interview in stonden.

Wethouder Erjen Derks legt uit hoe het idee voor een magazine is ontstonden: ,,In het verleden werd ieder jaar het sportgala georganiseerd. Dat is in 2020 overgegaan in het Sportpodium, omdat we ons naast de topsport ook op de maatschappelijke meerwaarde van sport, bewegen en gezondheid wilden focussen. Helaas konden we door de coronamaatregelen het evenement dit jaar niet organiseren en de bijzondere verhalen en initiatieven niet het podium bieden die ze verdienen. En juist over het afgelopen jaar zijn heel veel verhalen te vertellen. Daarop ontstond het idee van een magazine.” 

Hoe profbokser en sportschoolhouder Ben Tingen zich inzet voor de jeugd van Bovensmilde is één van de verhalen in het blad. Maar ook koersbal in het Derkshoes komt aan bod. Verder is er een interview met Gerard Dielessen. Hij was tot voor kort inwoner van Midden-Drenthe en bezig met zijn laatste maanden als algemeen directeur van het NOC*NSF. Daarnaast is er in het magazine aandacht voor de vakleerkrachten die sinds dit jaar gymles geven op de basisscholen, maar ook een verhaal over de VAM-berg en de ambities van Martina Boer om als assistent-scheidsrechter aan de slag te gaan in het internationale vrouwenvoetbal.

Het magazine is online te lezen via www.middendrenthe.nl/sportpodium. Ook kon er tijdens openingstijden gratis een fysiek exemplaar worden afgehaald bij de hoofdingang van het gemeentehuis. Daarnaast werd het blad op strategische plekken door de gemeente Midden-Drenthe verspreid. Zo komen er onder andere exemplaren te liggen bij de zwembaden, bibliotheken en in sportkontines. 

Via De Veldenkrant

Reizen Laos