Gemeente Tynaarlo zoekt vijftig junior energiecoaches

TYNAARLO – De gemeente Tynaarlo zoekt vijftig gezinnen die willen meedoen aan een leuk, prikkelend en geldbesparend energiespel. Welke apparaten slurpen de meeste stroom? En hoeveel lampen branden er in huis? Het zijn een paar van de vragen van het Junior Energiecoach-spel.

Het spel is voor gezinnen met kinderen van 7 tot 12 jaar. Door leerzame uitdagingen, puzzels, experimenten en winacties ontdekken ze waar ze energie kunnen besparen. Deelname is gratis.

Vijf weken lang gaat de bij kinderen bekende tv-held Varkentje Rund als Junior Energiecoach met de gezinnen op ontdekkingsreis, op lampenjacht en stekkerexpeditie. Elke week komt er een nieuw, leerzaam filmpje bij. In maar 15 tot 30 minuten per week worden kinderen zo echte Junior Energiecoaches.

Volgens wethouder Oetra Gopal van de gemeente Tynaarlo is deelname voor jonge gezinnen een gouden kons: ,,Ze krijgen tips om energie te besparen, wat ook merkbaar is in de portemonnee. En de kinderen leren dat hun persoonlijke keuzes ertoe doen. Ze hebben vaak eigentijdse en creatieve ideeën en het gaat over hun toekomst.”

Gezinnen kunnen zich nu meteen gratis aanmelden op www.juniorenergiecoach.nl. Daar is ook meer informatie te vinden.