Gemeente Veendam sluit bedrijfspand na ontdekken hennepkwekerij

VEENDAM – De gemeente Veendam had een bedrijfspand aan de Winkler Prinspassage in Veendam gesloten voor zes maanden. In het pand is door de politie een hennepkwekerij ontdekt en ontruimd.

Burgemeester Berry Link had het pand gesloten door het Damoclesbeleid toe te passen. Het sluiten van een pand op grond van de Opiumwet en het Damoclesbeleid is een bestuursrechtelijke maatregel. De burgemeester kon hiermee een pand sluiten wanneer er sprake is van handel of productie van drugs of als er meer drugs worden aangetroffen dan de voorraad die voor eigen gebruik aanwezig mag zijn. De maatregel kon naast de strafrechtelijke procedure van de politie en het openbaar ministerie worden opgelegd.

Geweldsincidenten 

Burgemeester Berry Link: ,,Drugsproductie en/of drugshandel zorgen voor een aantasting van het woon- en leefklimaat en van de sociale en/of fysieke veiligheid van inwoners. Vooral in de nabije omgeving. Hennepplantages of handelshoeveelheden drugs hebben een aanzuigende werking op criminele activiteiten en kunnen leiden tot onveilige situaties, zoals brandgevaar, explosiegevaar, waterschade of geweldsincidenten. Door het sluiten van een pand voor een bepaalde tijd neemt de kons op herhaling van drugsproductie in panden en overlast af.”

Mensen die een vermoeden hebben dat er een hennepkwekerij of drugslab in een pand zit, kunnen dat melden bij de politie via 0900-8844, bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Via De Koerier