Gemeente Veendam sluit twee ‘drugswoningen’

VEENDAM – De gemeente Veendam had twee woningen in Veendam en Wildervank gesloten vanwege de aanwezigheid van harddrugs en een hennepkwekerij.

In een woning aan het Beneden Dwarsdiep in Veendam is door de politie een handelshoeveelheid harddrugs gevonden. Ook zijn er drugsgerelateerde goederen en een stroomstootwapen aangetroffen. De woning is voor twaalf maanden gesloten. In een woning aan de Nijveenlaan in Wildervank werd door de politie een hennepkwekerij ontdekt. Deze woning is voor zes maanden gesloten.

Damocles

Aanvullend op de politieacties had burgemeester Sipke Swierstra het Damoclesbeleid toegepast en de woningen voor bepaalde tijd gesloten. Het sluiten van een woning op grond van de Opiumwet en het Damoclesbeleid is een bestuursrechtelijke maatregel. De burgemeester kon hiermee een pand sluiten wanneer er meer drugs worden aangetroffen dan de voorraad die voor eigen gebruik aanwezig mag zijn. De maatregel kon naast de strafrechtelijke procedure van de politie en het openbaar ministerie worden opgelegd.

‘Aanzuigende werking’

Burgemeester Sipke Swierstra: ,,Hennepplantages of handelshoeveelheden drugs hebben een aanzuigende werking op criminele activiteiten en kunnen leiden tot onveilige situaties voor omwonenden. Het doel van de sluiting is een einde te maken aan de met de Opiumwet strijdige situatie en de verstoring van de openbare orde te herstellen. Door het sluiten van een pand voor een bepaalde tijd neemt de kons op herhaling en overlast af.”

Het vermoeden van drugs of een hennepkwekerij in de buurt? Meld dit bij de politie. Dit kon via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Via De Koerier

Reizen Laos