Gezamenlijke jeugdopleiding VAKO en SVT voorlopig van de baan

VRIES – De voetbalverenigingen VAKO en SV Tynaarlo gaan komend seizoen toch niet starten met een Samenwerkende Jeugd Organisatie (SJO). In Tynaarlo is discussie ontstonden over het gevolgde proces.

SV Tynaarlo had voor dinsdagavond een bijzondere algemene ledenvergadering uitgeschreven, waarin gesproken zou worden over de SJO. In de loop van de dag werd de vergadering echter geannuleerd. ,,Reden hiervan is dat het voetbalbestuur had geconstateerd dat zowel procesmatig als statutair teveel zaken niet goed zijn aangevlogen. Het voetbalbestuur is hier door een groot aantal voetballeden op gewezen”, aldus het bestuur, dat het voorstel voor samenwerking met VAKO in de vorm van een SJO prompt had ingetrokken. ,,Er zal in samenspraak met de leden opnieuw worden verkend welke vorm van samenwerking met VAKO het beste is voor een goede toekomst van ons jeugdvoetbal.”

Bij VAKO is met teleurstelling gereageerd op de gang van zaken in Tynaarlo. De club uit Vries had gisteravond juist een online informatieavond gepland om belangstellenden te informeren over de SJO. Deze avond kreeg door de plotselinge ontwikkelingen in Tynaarlo een vreemde wending. Het VAKO-bestuur laat weten zich nu te beraden over een toekomstige samenwerking met SV Tynaarlo.

Hoe dan ook is de Samenwerkende Jeugd Organisatie van beide clubs voor komend seizoen van de baan. De SJO had uiterlijk op 1 juni moeten worden aangemeld bij de KNVB. Dat is nu logischerwijs niet meer haalbaar.

Reizen Laos