Gezocht: oud-leerlingen van de ULO in Westerbork

25 mrt, 14:55 Algemeen

WESTERBORK – Voor oud-leerlingen van de ULO in Westerbork werd in de loop van dit jaar weer een reünie georganiseerd. Het gaat om personen die in de jaren 1953 tot en met 1959 examen hebben gedaan.

Initiatiefnemers zijn de oud-leerlingen Hennie Bijkerk en Lucas Reinds. Volgens hen is ooit in mei 1961 de eerste reünie van de Westerborker ULO georganiseerd. Toen is afgesproken dat 60 jaar later, dus in 2021, het laatste weerzien georganiseerd zou worden. De reünisten zouden dan allemaal de leeftijd van ongeveer 80 jaar hebben bereikt en iedereen vond dat een mooie leeftijd om definitief te stoppen. 

Door de problemen met corona kwam er in 2021 geen reünie. Bijkerk en Reinds willen het nu nog eens proberen. Ze nemen het stokje over van de organisatoren van de laatste jaren, Maarten Löhr en Bertus Vos. Zij zijn door overlijden en ziekte niet meer in staat om nogmaals de organisatie te verzorgen.

Het grootste obstakel op dit moment werd gevormd door de adressen van de oud-leerlingen. Die zijn niet allemaal bekend bij de organisatie en daarom doen Bijkerk en Reinds het verzoek aan de oud-leerlingen om deze door te geven. Dit kon door een e-mail te sturen naar hendrikjebn@gmail.com of lucreinds@planet.nl of door te bellen met 06 22850885 of 0593 346249. Reacties per post kunnen naar Koelkamp 5, 9431HS Westerbork.

Via De Veldenkrant