GGD Drenthe gaat vaccineren zonder afspraak

Bij GGD Drenthe is het vanaf morgen mogelijk om zonder afspraak langs te komen voor een coronaprik.

Bij GGD Drenthe is het vanaf morgen mogelijk om zonder afspraak langs te komen voor een coronaprik.

ASSEN – Iedereen van 12 jaar en ouder kon vanaf woensdag in Assen en Emmen ook zonder afspraak gevaccineerd worden tegen het coronavirus. 

De vaccinatielocaties in Assen en Emmen zijn deze week geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Hier kon iedereen zonder afspraak langskomen voor een eerste prik. Men ontvangt dan het vaccin van BionTech/Pfizer. Voor een betere en langere bescherming tegen corona zijn twee prikken nodig. Op de locatie spreekt men gelijk een datum af voor de tweede prik. Dit is in principe na 28 dagen. Wie al corona had gehad, had maar één prik nodig om volledig gevaccineerd te zijn.

Op dit moment worden veruit de meeste afspraken gemaakt voor een tweede prik. Hier moet GGD Drenthe voldoende vaccins voor reserveren. Daarom is het niet mogelijk om de tweede prik zonder afspraak te komen halen. De vaccins zouden dan al vroeg op de dag op kunnen zijn. De tweede prik is dus altijd op afspraak. Hierbij ligt overigens alleen de dag vast. Het is dan alsnog mogelijk om langs te komen op een tijdstip naar keuze.