GGD Drenthe varieert openingsdagen van vaccinatie- en testlocaties

DRENTHE – Nu veel mensen zijn gevaccineerd tegen het coronavirus, gaat GGD Drenthe de openingstijden van vaccinatie- en testlocaties aanpassen.

De eerste van de inmiddels vier vaccinatielocaties in Drenthe opende op 11 januari op het TT-circuit in Assen. GGD Drenthe prikte toen ongeveer 300 mensen per dag. Afgelopen woensdag werd de 500.000e prik gezet. Alle doelgroepen kregen de afgelopen periode de gelegenheid om een vaccinatieafspraak te maken. Nu mensen dat minder doen omdat ze al zijn gevaccineerd en doordat ook het aantal coronatesten terugloopt, zullen de vaccinatie- en testlocaties van GGD Drenthe af en toe een dag dicht zijn of de openingstijden veranderen.

Marjon Feenstra, manager infectiebestrijding COVID-19: ,,Alle inwoners vanaf 12 jaar kregen de gelegenheid een vaccinatieafspraak te maken. Heb je nog geen vaccinatieafspraak gemaakt: het kon nog altijd! We zetten op dit moment grotendeels tweede prikken. Het aantal prikken per week neemt daarom sterk af. Vanaf de tweede week van augustus is dit goed merkbaar. Hierop passen we de openingsdagen van de vaccinatiecentra aan.”

Feenstra: ,,Sommige locaties zullen we vanaf september in een soort sluimerstand zetten. In Assen en Emmen blijven we vaccineren, alleen doordeweeks en niet meer in de weekenden. Op elk gewild moment kon alles weer startklaar zijn. Zo blijven we voorbereid op eventuele grote gebeurtenissen. Later in het jaar, wanneer meer bekend is over de landelijke middellange vaccinatiestrategie, bekijken we hoe verder.”

Bij het maken van een vaccinatie- of testafspraak werd al rekening gehouden met de wijzigingen. Op de website www.drenthevaccineert.nl is altijd een actueel overzicht te vinden van de openingsdagen en -tijden van de vaccinatie- en testlocaties.