GGD sluit priklocaties, maar ‘Veendam’ blijft open

VEENDAM – Diverse vaccinatielocaties van de GGD in de provincie Groningen gaan per 1 oktober dicht, maar de priklocatie in Veendam blijft open. Dat had GGD Groningen vandaag bekend gemaakt.

Sinds januari had de GGD negen vaccinatielocaties ingericht, verspreid over de provincie. In het afgelopen halfjaar zijn hier inmiddels ruim 550.000 prikken tegen corona gezet. Inmiddels had het grootste deel van de Groningers één of meer vaccinaties gehad. Daardoor zijn er minder locaties nodig. Vanaf oktober vaccineert GGD Groningen daarom nog op drie locaties in de provincie: Veendam, Zuidhorn en Groningen.

7000 prikjes per dag

Het hoogtepunt van de campagne lag in juni. Per dag zette GGD Groningen toen 7.000 vaccinaties. Nu veel mensen hun vaccinatie(s) hebben gehad, worden er nog 3.000 tot 4.000 prikken per dag gezet. De komende weken zal dit verder afnemen. Inmiddels had ruim tweederde van de Groningers zich laten vaccineren. De verwachting is dat GGD Groningen vanaf oktober nog circa 500 vaccinaties per dag zal zetten.

‘Snel en efficiënt’

,,Begin van het jaar hebben we vaccinatielocaties verspreid over de provincie gerealiseerd. Op deze manier konden inwoners van de provincie dichtbij huis een prik halen. We zijn dankbaar voor de goede samenwerking in de regio, waardoor we dit zo snel en efficiënt hebben kunnen organiseren. De vaccinatiecampagne komt nu in een volgende fase. We gaan verder op drie locaties in de provincie. Hiermee zijn we nog altijd goed bereikbaar voor ieder die een vaccinatie wil halen”, zegt Jos Rietveld, directeur Publieke Gezondheid:

IJsvloer

De locatie Kardinge in Groningen sluit eind augustus, aangezien men daar weer een ijsvloer gaat leggen. De vaccinatielocaties in Stadskonaal, Warffum, Scheemda, Hoogezand en Appingedam sluiten op 1 oktober de deuren. In de weken daarvoor zal al een afbouw van priklijnen plaatsvinden. De locaties in Veendam en Zuidhorn blijven voorlopig open, net als MartiniPlaza in Groningen. Vanaf september zal GGD Groningen ook inzetten op lokaal maatwerk voor buurten of doelgroepen die qua vaccinatiegraad zijn achtergebleven. Dat zal gebeuren met mobiele teams of in de vorm van verplaatsbare units.

Via De Koerier