Glaskunst te zien in tuin en atelier Marjan Witte

EMMEN – Marjan Witte van Glaseiland stelt in de weekenden van 10 en 11 en 24 en 25 juli en 14 en 15 augustus haar atelier en tuin aan de Drieteenspecht 1 in Emmen open voor bezoekers.

Witte is glaskunstenares en de herinneringen en indrukken die zij had opgedaan op Texel vormen haar grootste inspiratiebron. De zee, het strand en de duinen keren als een rode draad en op verrassende wijze terug in haar glaswerk. De Emmense woont al jaren niet meer op Texel, maar het eilandgevoel blijft door haar aderen stromen. 

Witte  werkt veel met glaspoeder. Ze strooit het gemalen glas op een glasplaat. Zo creĆ«ert ze in vele poederlagen, opgebouwde gedetailleerde afbeeldingen. Door deze minuscule strooitechniek lijkt het werk te zijn geschilderd en moet men vaak meerdere keren kijken om te zien dat er geen schilder techniek van toepassing is. Met deze specialisatie geeft Witte haar werk een extra dimensie en had ze door deze techniek zich weten te onderscheiden binnen de al langer bestondende glasfuse kunst.

In haar Atelier Glaseiland ontwerpt en maakt ze glasobjecten, geeft ze workshops en ook kinderfeestjes behoren tot de mogelijkheden. Bezoekers zijn tussen 11.00 en 17.00 uur welkom.

Via De Zuidenvelder

Reizen Laos