Gratis workshops bij CBK Rensenpark

EMMEN – Bij bij CBK Rensenpark worden in augustus meerdere inloopworkshops voor jongeren gehouden. Iedereen kon zo meedoen, de deelname is gratis.

Komende zondag is er de inloopworkshop ‘Natuurkunst maken’ onder leiding van Githa Hessels. Kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar kunnen hier met materialen uit de natuur een soort weefraam maken. Hierin kunnen ze mooie kleine dingen uit de natuur gaan weven. Voorbeelden zijn takjes, schapenwol, bloemetjes enzovoort. Ook kunnen ze met zand en stenen een soort kunstlandschapje maken. De workshops zijn van13.30 tot 14.30 uur en van 15.00 tot 16.00 uur. Deze workshop staat op 29 augustus nog eens op het programma.

Op zaterdag 21 en zondag 22 augustus geeft Melanie Banis de inloopworkshop ‘Altijd tijdelijk’, geschikt voor alle leeftijden. Het CBK gaat nieuw bouwen in het Rensenpark. Op de plek waar dit gaat gebeuren stonden nu al bouwhekken. Op deze bouwhekken werd vanaf dit najaar de geschiedenis van het CBK Emmen getoond. Melanie Banis had hiervoor het ontwerp gemaakt, maar er zijn vrijwilligers nodig om dit ontwerp te realiseren met verf, inkt, krijt, collage enzovoort. In de studioruimte van CBK Rensenpark kon iedereen komen helpen van 13.30 tot 16.30 uur. Aanmelden hoeft niet. Begin oktober worden de doeken op de bouwhekken gehangen en is de officiële opening. Wie meehelpt, krijgt hiervoor een uitnodiging.

Via De Zuidenvelder